14 maj 2023
17:00

Floda BoIF

Referat: IK Kongahälla/Kungälvs FF - Floda BoIF

Under söndagen stod Floda för motståndet i årets fjärde match och återigen blev det en seger för IKK. Vi visade precis som vanligt att vi vill mer än våra motståndare och att vi kan spela mot många typer av motstånd.

Det hade inför denna matchen varit uppehåll för många, då förra helgen var utan match. Uppehållet fylldes istället med lite tuffare träning för att se till att hålla igång, och inte kliva ner i tempo. Andra hade match i kroppen, efter en tuff match mot Kärra med juniorlaget på lördagen, med ytterligare i motstånd i vädret och värmen.
Vi öppnar matchen ganska tamt, men bjuder inte på något. Vi får inte riktigt till våra passningar och löpningar så som vi önskar, men lyckas ändå vara det bollhållande laget, och Floda får inte en sekund med bollen.

Efter dryga halvtimmen kommer så första målet på straff av Julie efter en handssituation i straffområdet. Efter det börjar vi skapa fler målchanser och spelar i stort sett bara på offensiv planhalva. Vi har bra tendenser men slarvar i utförandet. Något som vi helt enkelt bara behöver jobba vidare med.

I andra halvlek lyckas vi utöka vår ledning med cirka 20 minuter kvar. Återigen Julie och på straff efter att Flodas målvakt fått ett fullständigt hjärnsläpp och sparkat en av våra tjejer i magen trots att hon hade bollen. Vi tuffar på ett tag till och gör även 3-0 genom Elin Arnfjord efter ett starkt framspelande av Amanda.

Sista tio blir vi bekväma och slappnar av lite för mycket vilket gör att motståndarna kan få kliva upp på vår planhalva. Det resulterar också i årets första insläppta mål i minut 90. Att det skulle komma var oundvikligt, men vi kan nog ta lärdom av att spela fotboll i 90 minuter. Att det var ett fysiskt motstånd vi skulle möta visste vi om, och det är något som vi också ska med oss från denna matchen. Att trots att de vill dra ner på tempot så lyckas vi ändå spela tuffare och fortsätta rulla boll.

Nästa match spelas redan på torsdag. Då borta mot Sävedalen (fast på Kongevi) klockan 14:00.

IK Kongahälla - Floda BoIF 3-1 (1-0)
Mål: Julie Fanger 2, Elin Arnfjord